NL EN

Nieuws & Wetenswaardigheden over Ozzle’s Family

Op deze pagina tref je alle nieuwtjes aan over de Ozzle’s Family.  Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan Ozzle’s eigen profiel op FaceBook We streven ernaar om deze website regelmatig te voorzien van relevante informatie. Je bezoek aan onze website wordt door ons zeer op prijs gesteld. Indien je vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om ons via de contactpagina een mail te sturen.


7-MEI-2021 De pups van Saphire zijn geboren. Er zijn 4 teefjes en 2 reutjes geboren, allemaal goed gezond, mooi brindle van kleur, soms met wat wit. Een van de teefjes, genaamd Bubba zal binnen de kennel blijven wonen. Kijk HIER voor meer info over het A-nest 2021.

15 APRIL-2021
Ozzles Family kennel is al jaren op Facebook te vinden, maar heeft sinds vandaag ook een eigen Instagram account waar we regelmatig wat op zullen posten. Dus we zouden het leuk vinden als je ons daar ook wilt volgen! @ozzlesfamily is onze naam op Insta of klik simpelweg op het instagram logo!

7 APRIL-2021 De drachtecho van Saphire heeft plaatsgevonden. Ze moest uit Brabant komen, want daar logeert ze al een paar weken. Heerlijk chillen in een lieve familie waar de kidz helemaal in love met Fiertje zijn en andersom ook! De rit was niet voor niets geweest, want Fiertje blijkt zwanger te zijn van 6 pups. Dus zo rond 6 mei verwachten we het 2e nestje van Fiertje te mogen verwelkomen!!


26-27 SEPTEMBER-2020 Op de Dogshow in Maastricht die ondanks corona toch doorging heeft Waliyhah my Luna of Ozzle’s Family aka Luna op beide dagen een uitstekend resultaat geboekt. Ze werd 4e met een Uitmuntend en resp. 3e met een Uitmuntend met 2 prachtige keurverslagen!

OzzlFriends Belgie Engelse Stafford Pups

21-SEPTEMBER-2020 In onze Belgische partnerkennel OzzlFriends is het 1e nestje geboren. De ouders zijn Querida Dansk Pige of Ozzle’s Family oftewel Pixzel en ZZ Handsome Carbonarastaff aka Handsome. De pups welke wij hier fokken blijven in Belgie en zullen half november met veel liefde worden verwelkomt door de nieuwe eigenaren.
Kijk HIER voor de stamboom van de pups.

Al weer bijna 1 week geleden hebben we onze -uitgestelde- nestmeeting van het W-nest gehouden, welke tevens het 1e…

Geplaatst door Ozzles Family | Staffordshire Bull Terrier Kennel op Zaterdag 4 juli 2020

28-JUN-2020 We hebben een hele gezellige meeting met wandeling met het W-nest gehouden waarvan de pups nu ruim 1 jaar oud zijn. Het was een bijzonder gezellig samenzijn met alle eigenaren en de Ozzle’s. De vaderhond en moederhond, beiden ook Ozzles waren er ook bij met hun baasjes. Na de wandeling hebben we allemaal lekker gezellig geborreld en met een picknick erbij. Het was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar! Foto’s zijn te zien op Ozzles Family Facebook.

Engelse Stafford kennel in België
15-MARCH-2020 In België (Genk) hebben we nu samen met een goede vriend, die ook al jarenlang een Ozzle heeft, een nieuwe kennel opgericht onder de naam OzzlFriends. We zullen hier af en toe een nestje fokken op dezelfde manier zoals we bij Ozzle’s Family doen waarbij karakter & gezondheid van de honden voorop zal staan!!

Onze prachtige Engelse Stafford van Ozzles Family kennel

2-JAN-2020 Helaas heb ik vandaag mijn oudste moeten laten inslapen. Beauty Princess of Ozzle’s Family was bijna 12 jaar oud, afkomstig uit mijn 1e gefokte nestje in 2008. In korte tijd ging ze heel snel achteruit, waardoor ik helaas geen andere keuze had dan om voor haar deze moeilijke beslissing te moeten nemen. Lees HIER meer over het bericht over Princess op Ozzle’s Facebook.

22-OCT-2019 Saphire is moeder geworden van haar eerste nestje pups. Er zijn 7 pups geboren, 5 reutjes en 2 teefjes. Lees HIER meer info over het Z-nest van Saphire.

04-OCT-2019 Op Dierendag is helaas onze lieve Durriyah Pearl of Ozzle’s Family, door iedereen liefkozend Doertje genoemd overleden. Doertje mocht maar 10 jaar en 3 maanden oud worden. De kwaardaardige en niet operabele neustumor welke in maart van dit jaar geconstateerd werd heeft haar uiteindelijk toch de das om gedaan. Lieve Doer, we zullen je missen! Op de In Memorium pagina lees je meer over Doertje en de andere Ozzles die niet meer onder ons zijn.

20-SEP-2019 Vandaag heeft Saphire een dracht echo gehad. Op de echo waren 7 pups te zien. Dus als alles goed blijft gaan verwachten we rond 23 oktober pups uit de combinatie van Saphire en Drago.

18-SEP-2019 Pixzel is vandaag moeder geworden van haar 2e nestje pups. Het X-nest bestaat uit 7 pups, 5 reutjes en 2 teefjes. Moeder en pups doen het fantastisch.

21-AUG-2019 Pixzel is drachtig gebleken, via de echo hebben we kunnen zien dat ze 7 pups draagt. Als alles goed blijft gaat verrwachten we dat deze rond 20 september geboren gaan worden.

7-AUG-2019 Na al een uitgebreide proefperiode te hebben afgesloten, o.a. ten tijde van haar zwangerschap heeft Sonique haar geluk gevonden bij een fantastische lieve nieuwe eigenaar in het oosten van het land. De liefde en genegenheid is wederzijds, dus nu Sonique haar pups zijn uitgevlogen kan ze zelf op 4-jarige leeftijd van haar pensioen genieten welke zal bestaan uit heel veel wandelen en zwemmen met haar baasjes. Beiden zijn uitermate sportief aangelegd, dus dat is een win-win situatie. De overige Ozzles, die ten tijde van de pups van Sonique uit logeren waren bij vrienden, kunnen nu weer naar huis terugkeren.

11-JUNI-2019 Uit de combinatie van Ozzlesonique en Dwarrel zijn 5 prachtige pups geboren. Meer info over het W-nest lees je hier.

19-MEI-2019 Princess is onze oudste teef van de kennel en is op 3 april 2019 al 11 jaar geworden, heeft meegedaan met de SBTCN JHVD (Jonge honden en veteranendag) en behaalde daar een 1e plaats en vervolgens beste veteranen teef. Trots op mijn oude oma!

04-FEBRUARI-2019 Na amper 3 maanden kregen we al weer een bericht van de nieuwe -herplaats- eigenaren van Ozzlesonique dat er door persoonlijke omstandigheden geen plek meer voor haar was binnen het gezin. Sonique komt dus weer gezellig in de kennel wonen, alhoewel dat niet haar ding is om tussen en met andere honden te leven, zit er voorlopig even niets anders op.

13-JANUARI-2019 Op de LKV Dogshow in Genk (Belgie) is Saphire vandaag 1e geworden in de tussenklasse. Ze deed het fantastisch!

01-OKTOBER-2018 Nadat de pups van het V-nest waren uitgevlogen zijn we dezelfde week met 3 Ozzles naar Hongarije afgereisd en hebben we de vader van de pups opgehaald. Dailo’s the Ferryman aka Drago is nu ook lid van de Ozzles Family en zal bij ons blijven wonen. Kijk HIER voor zijn stamboom.


06-SEPTEMBER-2018 Heel plotseling is Jzzyka op 13 jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed van amper 1 dag. Heel onwerkelijk, een paar dagen ervoor was ze nog zo fit en levendig op haar 13e verjaardag. Onze opper Ozzle moeder staat aan de basis van 5 generaties Ozzles en zal nooit vergeten worden! Rust in vrede lieverd!

02-SEPTEMBER-2018 Jzzyka is vandaag 13 geworden! Lekker spelend in de bossen samen met haar achterkleindochter Destiny hebben de baasjes deze heugelijke dag uitgebreid gevierd!

30-JULI-2018 De pups van Pixzel zijn geboren, waarmee de 6e generatie Ozzles zijn intrede maakt. Lees meer over het V-nest en over de andere pups die we tot nu toe gefokt hebben.

07-JULI-2018 Een superleuke dag met een aantal Ozzles en hun sportieve baasjes! We hebben onder de naam van Ozzles Sporting Team de Dogsurvival Zeewolde gelopen. Het was een super gezellige en geslaagde dag!

Impressie van Ozzles Sporting Team op de Dogsurvival Zeewolde 2018

Korte video impressie van het Ozzles Sporting Team tijdens de Dogsurvival Zeewolde 2018. Met dank aan Charlaine voor de productie!

Geplaatst door Ozzles Family | Staffordshire Bull Terrier Kennel op Maandag 9 juli 2018

28-JUNI-2018 Op de echo van Pixzel waren 7 pups te zien. We verwachten, als alles goed blijft gaan, de pups eind juli/begin augustus. Spannende tijd weer dus!

30-MEI-2018 Ik ben samen met mijn rode oogappeltje Pixzel eind mei 3 dagen naar de reu geweest in Hongarije. Het was een lange reis maar de dekkingen zijn in ieder geval gelukt. Nu is het afwachten of ze goed pakken en er straks op de echo pups te zien zijn. Kijk voor meer info over dit nestje ook bij Verwacht!

19-APRIL-2018 Sinds halverwege April woont er een niet door ons gefokte rood-witte Stafford reu van bijna 5 jaar bij ons genaamd Koji. Via via kregen we te horen dat zijn eigenaren door omstandigheden helaas niet meer voor hem konden zorgen. Wij hebben heb opgenomen in onze roedel en hij draait hierin prima mee en geniet van alle aandacht van de aanwezige Ozzles dames. Hij gaat ook vaak mee naar de zaak en daar wil hij ook niets liever dan aangehaald worden door de klanten! Te zijner tijd gaan we voor hem een definitief huisje zoeken waar hij niets te kort zal komen.

14-JANUARI-2018 Gezellige wandeling met de 5 pups van Jolie en Handsome gemaakt in de bossen in de omgeving van Dronten. Daarna lekker met de eigenaren en hun Ozzles thuis een hapje en een drankje gedaan. Ouderwets gezellig met de eigenaren van het S-nest. Kijk HIER voor een paar foto’s.

10-DECEMBER-2017 Sonique is bevallen van 7 pups. Helaas bleek een keizersnede nodig waarbij de pup die dwars zat het helaas niet gered heeft.De overige pups, 2 reutjes en 4 teefjes alsmede Mama Sonqiue maken het prima!

09-NOVEMBER-2017 Vandaag hebben we de drachtecho bij Sonique laten maken. Ze blijkt zwanger te zijn van 7 pups. Lees HIER meer over dit nestje.

08-JULI-2017 Vandaag met sportieve Pixzel meegedaan aan de Dogsurvival Zeewolde. Een supergaaf en sportief evenement! Op DIT FILMPJE zie je ons door een modderbad gaan.

20-APRIL-2017 Jolie is bevallen van 5 prachtige pups, 2 reutjes en 3 teefjes, allemaal (zwart) gestroomd met beetje wit en allemaal mooi van gewicht. Moeder en kidz maken het prima! Lees hier meer over het S-nest van Jolie.

17-MRT-2017 De echo van Jolie heeft uitgewezen dat ze drachtig is van 5 pups. Als alles goed blijft gaan verwachten we rond 22 april pups uit de combinatie van Jolie & Handsome! Kijk bij ‘verwacht’ voor meer info!

16-FEB-2017 Jolie is een week uit logeren bij haar grote vriend Handsome, de dekking heeft inmiddels plaats gevonden. Wij verwachten zo rond eind april 2017 pups uit deze combinatie van 2 zeer zachtaardige, lieve en karaktervolle honden! Kijk bij ‘verwacht’ voor meer info!

24-JAN-2017 De pups van Lady en Handsome zijn geboren! Het R-nest bestaat uit 4 reutjes en 1 teefje, allemaal brindle (met wit) en 1 wit-zwarte pup. Op de pagina PUPS lees je meer info over dit nestje en algemene informatie over fokken en pups

08-JAN-2017 Pixzel heeft op de Dogshow in Genk (België) een 1e plaats Uitmuntend gehaald bij de jeugdteven en werd ook beste jeugdhond!

22-DEC-2016 De echo van Lady heeft plaats gevonden en hieruit bleek dat ze drachtig is van 5 pups. Dus als alles voorspoedig verloopt zal Lady rond 26 Januari 2017 pups krijgen. Bij ‘verwacht’ lees je er meer over.

22-NOV-2016 Als alles goed gaat verwachten wij in de 4e week Januari 2017 pups uit de combinatie van Lady x Henk (Handsome). De dekking heeft 22 november plaats gevonden en de echo staat op 22 december a.s. gepland. Op de pagina ‘verwacht‘ en ‘planning‘ staat meer info over deze combinatie.

27-OKT-2016 Op de pagina Herplaatsing!! heb ik lieve Doertje geplaatst. Durriyah Pearl of Ozzle’s Family zou beter af zijn indien ze meer aandacht krijgt en minder concurrentie van andere honden heeft. Dus vandaar dat ik aan het rondkijken ben, of ik hiervoor een geschikt adres kan vinden, ondanks dat het met pijn in mijn hart gebeurd. Maar het welzijn van Durriyah is het belangrijkste.

25-OKT-2016 Bij een bevriende kennel worden binnenkort pups geboren. Peppi, de a.s. moeder is een dochter van onze Jotte en verwacht half november 6 pups. Kijk bij ‘verwacht‘ voor meer info!

23-OKT-2016 Binky, met als bijnaam ‘Ozzle’ en dus de naamgever van de kennel heb ik vandaag tot mijn grote verdriet moeten laten inslapen. Hij was bijna 13,5 jaar oud en zijn lichaam was op. Lees meer over hem in het memoriam.

09-OKT-2016 Pixzel heeft voor het eerst meegedaan met de SBTCN clubmatch in de jeugdklasse. Ze deed het fantastisch en kreeg een mooi keurverslag met ‘Veelbelovend’ van de Engelse keurmeester.

06-OKT-2016 Sonique woont vanaf vandaag niet meer bij ons in de kennel, maar bij vrienden die ook al een nestbroertje van haar hebben. Broer en zus kunnen het prima samen vinden!

10-JUL-2016 In de prachtige bossen in Lunteren waren 8 van de 9 nakomelingen aanwezig van onze reu Jotte en Hummer (Chelmstock Vicky Keira) Ook Sonique is er een van, en was van de partij samen met Pixzel. Een ontzettend leuke dag en heel leuk om 10 mooie zwarte Staffies inclusief de ouders bij elkaar te zien! Klik hier voor de family foto!

09-JUL-2016 Vandaag hebben Jolie en de baas meegedaan aan de 1e Dog Survival Zeewolde. (klik op de link voor een filmpje) Een mega sportief evenement gedurende 5 km door het bos met onderweg allemaal hindernissen, zoals door een moddergreppel kruipen, een kanaal overzwemmen tussen 2 touwen, waar halverwege een vlot ligt, waar over heen geklommen moet worden. Echt superleuk om te doen en we eindigden nog onverwacht hoog ook van de bijna 200 deelnemers! Op onze Facebook pagina staan veel foto’s van dit leuke evenement.

10-JAN-2016 In de nacht van zaterdag op zondag heeft Jolie 6 pups gekregen. Mooi gelijk verdeeld, 3 reutjes & 3 teefjes. De bevalling liep niet vlekkeloos en de pups waren te groot om normaal geboren te worden. We hebben in overleg met onze dierenarts besloten om een keizersnede te doen in de nachtelijke uren. De pups zijn allemaal gezond en na een aantal uren was moeder Jolie ook weer bij kennis en nam ze haar taak als moeder heel natuurgetrouw op! Lees bij pups meer over onze nestjes en bij Q-nestje over dit nest van Jolie & Cooper

04-JAN-2016 Omdat de echo techniek in Denemarken niet van dien aard is dat je er wat mee opschiet, hebben we besloten om in Denemarken geen echo van de dracht van Jolie te laten maken. Omdat ze nu weer terug is bij ons hebben we vandaag een röntgenfoto laten maken, waarop duidelijk 6 skeletjes zichtbaar waren. We verwachten dus 6 pups van Jolie rond 12 januari!

03-JAN-2016 Jolie is inmiddels weer terug bij ons na een verblijf van 2 maanden bij haar Stafford vriendje Cooper in Denemarken. De reis had nogal wat handen en voeten in aarde, maar gelukkig zijn we door het barre winterweer in Duitsland toch veilig thuisgekomen met de hoogzwangere dame.

29-NOV-2015 Het officiële Raad van Beheer UV-examen wat staat voor Uithoudings Vermogen georganiseerd door de SBTCN is door Jotte met goed gevolg afgelegd, samen met nog een andere Ozzle en enkele andere sportieve Staffords. Trots op Jotte en hiermee kan hij dit diploma ook aan zijn collectie toevoegen!

31-OKT-2015 Jolie is enkele dagen geleden loops geworden. Ze zal gedekt worden door Deestaf In Spite of you aka Cooper, die in Denemarken woont. Binnenkort gaat ze naar hem toe en zal daar enige tijd blijven. Als alles goed gaat hopen we pups in de 2e week van Januari te mogen verwelkomen. Dit wordt de 5e generatie Ozzles. Bij ‘planning’ en ‘verwacht’ leest u er meer over!

27-OKT-2015 Het heeft een kleine week geduurd voordat we ‘wereldkundig’ wilden maken dat ons P-nestje van Durriyah & Handsome te vroeg ter aarde is gekomen. Deze -zonder enige aanleiding- vroeggeboorte heeft geresulteerd in een -nog- niet levensvatbaar nestje. Wij hebben hier dus dan ook helaas vroegtijdig afscheid van moeten nemen.

24-SEPT-2015 Durriyah is drachtig van 5 pups zoals de echo vanochtend heeft uitgewezen. Pups worden eind oktober verwacht!

19-AUG-2015 Een bijzonder mooie, lieve, zachtaardige reu, inmiddels 2 jaar is bij ons komen wonen. Zijn naam is ZZ Handsome Carbonarastaff, (roepnaam Handsome) en zal de vader worden van onze laatste (3e) nestje van Durriyah in het najaar, waarna zij lekker met pensioen mag. Het is de bedoeling dat Handsome als roedelleider de taak van onze oude man Binky gaat overnemen.

20-JULI-2015 Ozzlesonique, prachtige dochter van Chelmstock Vicky Keira ‘Hummer’ en onze Ozzle’s reu Jotte is bij ons komen wonen. Ze is een prachtig ondeugend, doch vooral erg lief en zachtaardig teefje, welke het prima kan vinden met de rest van de roedel.

09-JULI-2015 Uit het nestje van Hummer & Jotte is nog 1 teefje beschikbaar, haar eigenlijke baasjes moesten door persoonlijke omstandigheden op het laatst toch nog van haar afzien. Klik HIER voor meer info!

23-JUNI-2015 Wekelijks worden de pups van Hummer en Jotte bezocht om hun ontwikkelingen te volgen. Het nestje telt maar liefst 9 pups waarvan er 1 teefje, genaamd Ozzlesonique aka Sonique eind Juli 2015 binnen de Ozzles Family komt te wonen. Om de juiste keuze te maken worden de pups dus regelmatig bezocht. Meer info over dit mooie externe nestje leest u HIER.

31-MEI-2015 Zondagmiddag 31 mei heeft Lolly in een zeer vlotte en voorspoedige bevalling het leven geschonken aan 4 prachtige Ozzle pups. 3 teefjes en 1 reutje werden er binnen 1,5 uur geboren. Het N-Nest van Ozzle’s Family is een feit. Klik HIER voor meer info over dit N-Nestje.

26-MEI-2015 In de nacht van 25 op 26 mei zijn de pups van Hummer & Jotte geboren. Er zijn 9 pups geboren, 5 teefjes en 4 reutjes, in een voorspoedige bevalling van amper 4 uur! Moeder en kidz maken het goed!

01-Mei-2015 Op 1 mei 2015 heeft de echo bij Lolly en bij Hummer plaatsgevonden. Beiden zijn ruim 4 weken geleden gedekt door Jotte en zijn drachtig! Hummer verwacht maar liefst 9 pups en Lolly 4 pups!

05-Apr-2015 Op 11 april opent Ozzlesdogfood.com ook een nieuwe winkel en afhaalpunt in Biddinghuizen. Een ruime keuze in KVV, hondensnacks, droogvoer, supplementen en verzorgingsartikelen treft u hier aan. Leest u er meer over via deze link op de pagina van Ozzles Dogfood!

01-Apr-2015 Op 1 april (en nee, het is geen grapje!) heeft Jotte een teefje van de Ozzle’s Family gedekt. We verwachten begin Juni pups uit deze combinatie van zuivere Ozzle’s Staffies. Bij “verwacht” leest u hier meer over!

28-Mrt-15 Jotte heeft eind maart een prachtig teefje van de Chelmstock kennel gedekt. Pups worden als het goed is eind mei 2015 verwacht. Bij “verwacht” leest u meer over deze combinatie.

22-Jan-15 Het M-nest van de Ozzles Family is geboren! Er zijn -zoals verwacht- 2 pups geboren uit de combinatie van Lady en Deense Cooper. Een teefje en een reutje. Moeder en kidz maken het goed!

22-Nov-14 Het weekend van 22 november ben ik met Lady naar Noord Denemarken geweest voor een dekking door Cooper (Deestaff In Spite of You). Uiteraard hopen we dat deze dekking succes heeft opgeleverd en dat we 3e week Januari 2015 een prachtig nestje pups mogen verwelkomen. Bij “verwacht” staat er meer over vermeld.

16-Nov-14 De media en het grote publiek hebben een verkeerd beeld van de Staffordshire Bull Terrier, daarom verschijnen er meestal negatieve artikelen over pitbullachtigen in de media. Echter dit artikel in de Telegraaf van 15 november 2014 laat de Stafford van een heel andere kant zien en benadrukt vooral het belang van herkomst en de opvoedkundige acties van de eigenaar.

7-Okt-14 Door omstandigheden ben ik -met enige spoed- op zoek naar een geschikt adres voor Zeus. In de rubriek HERPLAATSING kunt u meer over hem lezen.
[update: inmiddels heeft een Zeus een lieve familie gevonden, waar hij het uitstekend naar zijn zin heeft!]

13-14-Sept-14 Een bliksembezoekje gebracht aan Philip & Belinda in Holstebro (Nrd. Denemarken) om hun kanjer Deestaff In spite of You aka Cooper te bezoeken. Papierwerk in orde maken en als Lady zo ver is mogen we weer die kant op, met hopelijk het gewenste resultaat, waar de Ozzles Family verder mee kan!

04-Sept-14 Vanwege niet nader genoemde motieven is de combinatie van Winnie & Beer, die voor 2014 gepland stond opgeschoven naar eind 2015 of begin 2016.
In 2014 wordt er nog wel een nestje gefokt, maar van een ander kaliber. Kijk hiervoor bij planning.

01-Sept-14 De website van Ozzlesdogfood is online gegaan! Natuurlijk Gezond Hondenvoer, waar de Ozzles groot, gezond en sterk van geworden zijn, is nu voor iedereen binnen handbereik. Want Ozzlesdogfood.com is Natuurlijk Gezond Hondenvoer! uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs!

06-April-14 Een supergezellige family meeting vandaag met mama Durriyah en papa Zeus en hun 5 prachtige pups van oktober 2013. Het was een geslaagde wandeling in een fantastisch natuurgebied met een gezellige afsluiting aan de waterkant met hapje en drankje. Voor foto’s klik op deze link.

05-April-14 Vandaag een leuke boswandeling in de prachtige bossen van Lunteren gehad, met de a.s. eigenaren van de combinatie van Winnie x Beer, waarvan de pups in de zomer van 2014 worden verwacht. Op deze manier kon iedereen beide honden eens in het echt meemaken.

11-Maart-14 Er zijn 6 pups geboren uit de combinatie van Princess en Beer. 4 teefjes en 2 reutjes! Allemaal black brindle en (beetje) wit. Kijk bij PUPS en bij het L-nestje voor meer informatie.

19-Febr-14 Een nieuw artikel geplaatst over GEZONDHEID van honden. Tevens het artikel over VOEDING verder uitgebreid met de beschrijving van de 7 voedingselementen.

10-Febr-14 De echo heeft plaatsgevonden en het is overduidelijk zichtbaar dat Princess drachtig is! Als alles goed gaat verwachten wij pups rond 10 maart uit deze super mooie combi!

Febr-14 Afgelopen weken diverse symposia en lezingen gevolgd in het kader van verwantschap en genetica met betrekking tot het gezond en verantwoord fokken van rashonden. Georganiseerd door Wageningen UR, Raad van Beheer en lezingen door genetica specialisten zoals de heer E. Gubbels en A. Westerhuis….Veel stof tot nadenken om het zelf nog beter te gaan doen!

26/27-JAN-14 In de nacht van 26 op 27 januari zijn Gina (Pure Perfection of Red Passion) en Rossi (Filiberto Rossi of Ozzle’s Family) de ouders geworden van een heel mooi nestje pups. 4 reutjes en 3 teefjes zijn er geboren.

08-JAN-14 Vandaag heeft de 2e dekking van Princess door Beer plaatsgevonden. We hopen over een 4-tal weken te weten of de dekking succesvol is geweest!

08-JAN-14 Wij zijn zeer verheugd te melden dat Sito een nieuw warm nest heeft gevonden! Hij is vandaag meegegaan met zijn nieuwe baasjes.

21-DEC-13 Door omstandigheden is er een prachtige pup beschikbaar gekomen bij een goed bevriende fokker en waar een Ozzle de vader van is. Klik hier voor meer info!

NOVEMBER-2013 Op 3 november heeft de Ozzle’s wandeling plaatsgevonden in de prachtige natuur van Flevoland. Ondanks de onheilspellende weerberichten waren de echte enthousiastelingen toch, sommige helemaal vanuit Zd. Limburg, afgereisd om de family van hun Ozzle te ontmoeten. Ondanks een kort hagelbuitje hebben we prima weer gehad en was de wandeling zeer geslaagd! Getuige de superleuke en enthousiaste reacties van alle Ozzle eigenaren zou dit een jaarlijks terugkerend fenomeen moeten worden, dus wie weet…..? Foto’s zijn op Ozzle’s Facebook via deze link te zien.

Op 1 november zijn de pups van Rovamel’s Didi en Jotte (Gema Tribute of Ozzle’s Family aka Jotte) geboren bij onze bevriende dierenarts Piet. Het zijn 6 pups geworden, 4 reutjes en 2 teefjes, allen bijzonder mooi brindle getekend. Helaas moest Piet 1 reutje na de geboorte laten inslapen, omdat deze geen kans had om het te overleven. We zijn beiden wel zeer trots op het mooie resultaat van het eerste nestje van Didi. Een teefje zal bij Piet en moeder Didi blijven wonen.

OKTOBER-2013 Op de SBTCN clubmatch op 27 oktober heeft Jolie haar eerste show gelopen in de babyklasse teven. Ze is 4e geworden met een VP (Very Promising – Veel Belovend)van de 15 deelnemende babies. De keurmeester was Mr. Ryder uit Engeland.

Op 15 oktober zijn er 5 pups geboren uit de combinatie van Durriyah en Zeus. Het zijn 4 teefjes en 1 reutje. We zijn zeer blij met het prachtige resultaat van deze mooie, zuivere Engelse combinatie!

SEPTEMBER-2013 Op 30 september heeft de echo bij Rovamel’s Didi plaatsgevonden. De dekking is succesvol geweest want Didi blijkt drachtig te zijn! Pups uit deze combinatie worden begin november verwacht! Bij ‘verwacht’ en ‘planning’ leest u meer over deze combi van sportieve en atletische ouderdieren.

Wij zijn verheugd met het feit dat Winnie een nieuw onderkomen gevonden heeft. We gaan er vanuit dat ze hier lekker ongedwongen hond mag zijn en een trouw levenslang maatje voor haar nieuwe baasje, waar ze lekker oud kan worden zonder concurrentie van andere huisdieren om haar heen. Wij wensen Winnie en haar baasje al het beste samen toe! Uiteraard blijven we haar als co-owners regelmatig bezoeken!

De echo bij Durriyah heeft plaats gevonden op 11 september. Hierop was duidelijk te zien dat ze drachtig is. Pups uit deze mooie combinatie van Engelse lijnen worden rond 14 oktober verwacht.

AUGUSTUS-2013 Wij zijn met spoed op zoek naar een nieuwe woonomgeving voor Winnie, zie hiervoor deze HERPLAATS pagina.

AUGUSTUS-2013 Als alles goed gaat verwachten we dat onze Jotte vader wordt van de pups van Rovamel’s Didi, begin november 2013. Uitgebreide info over deze leuke combinatie vindt u bij PLANNING.

AUGUSTUS-2013 De dekking van Durriyah door Zeus heeft op 12 augustus plaats gevonden. Als alles goed gaat, verwachten we uit deze mooie combinatie pups rond 13 oktober a.s.

De uitnodigingen voor de 1e echte Ozzles Family Meeting wandeling zijn verstuurd per post. WANDELING INFO

JULI-2013 Ook dramatische gebeurtenissen doen zich voor binnen de Ozzle’s Family. Op 8 juli 2013 is Tara, uit ons eerste nestje, op tragische wijze om het leven gekomen. Voor haar baasjes en de kinderen was het een traumatische ervaring om dit voor hun ogen te zien gebeuren. Op de in memoriam pagina gedenken we Tara en andere Ozzle’s die er helaas niet meer zijn.

JUNI-2013 De pups van Lady en Jotte zijn op 26 juni geboren. Bij Pups leest u er meer over.

Inmiddels zijn we de dagen voor de bevalling van het J-nest aan het aftellen. 27 juni is Lady uitgerekend. Mooi moment om een 2-tal nieuwe artikelen op de site te plaatsen.
Via de link komt u bij een uitgebreid artikel over ‘Wat is nou een goede fokker’. Het is een artikel waarin de verschillen tussen goede en slechte fokkers worden omschreven en waar de puppykoper vooral op moet letten. Het andere artikel gaat over iets waar wij door gefascineerd zijn en waar onze Engelse Staffords dankbaar gebruik van maken, namelijk gezonde natuurlijke voeding. Klik op Ozzle’s DogFood – Natuurlijk Gezond! om het artikel te lezen.

MEI-2013 De echo van Lady heeft op de 28e plaats gevonden. Ons meissie houdt niet van -verplicht ergens anders- op de rug liggen, dus het aantal pups hebben we niet kunnen zien, maar dat het er binnen druk was, dat was wel duidelijk. De verwachting is dat het 6 – 8 pups zijn. In de week van 27 juni hopen we onze 4e generatie Ozzle’s te mogen verwelkomen. Knettertrots zijn we op de toekomstige ouders van het J-nest!

APRIL-2013 Wij verwachten eind Juni 2013 pups uit de combinatie van Lady x Jotte. Hiermee zal de 4e generatie Ozzle’s zijn intrede doen.

Fantastische resultaten van de 2 jongens Jotte & Zeus op de clubmatch in Hardenberg. Kijk bij showprestaties op de profielpagina van Jotte en Zeus voor de resultaten. Trots op onze mannen!

Er wordt druk gewerkt aan de nieuwe huisstijl van de Ozzle’s…….In de komende maanden zal deze zijn definitieve vorm krijgen. Hier ziet u alvast een voorproefje.

JANUARI-2013; Op 2 Januari is ook Winnie (Cwmcalon Mo Cailin – Imp. England) en tevens de half zus van Zeus aan onze kennel toegevoegd. Zij komt ook bij ons thuis te wonen en zal haar plaatsje moeten vinden binnen onze roedel, die inmiddels uit 7 Staffords bestaat. Binnenkort meer info op haar eigen pagina. Klik hier om haar uitstekende stamboom te bekijken.

NOVEMBER-2012; Eind november 2012 hebben we Zeus (Cwmcalon Timelord – Imp. England) aan de Ozzle’s Family toegevoegd. Lees meer over deze fantastische vent op zijn profielpagina.

OKTOBER-2012; Alle pups van Princess zijn inmiddels vanaf de 8e week naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Aan de reacties van een ieder te horen doen ze het allemaal fantastisch!

AUGUSTUS-2012; Princess is op 16 augustus bevallen van 6 prachtige pups! 1 reu en 5 teefjes. Ze zijn live op de cam te zien. Klik op deze link.

JULI-2012; Princess is drachtig. Op de echo van 18 juli waren er 7 pups te zien. Rond 20 augustus is ze uitgerekend.

JUNI-2012; In het weekend van 17 juni heeft de dekking van Princess in Zweden plaats gevonden door Hot Staff’s Qualified to Win. Kijk bij verwacht voor meer info. Foto’s van onze trip zijn hier op Facebook te zien. Totaal 30 uren reizen in 2,5 dag, hopelijk is de dekking succesvol geweest. We wachten in spanning af!

JUNI-2012; Op 10 juni hebben we een gezellige afwisselende wandeling met Durriyah en haar 7 pups (inmiddels al weer 7,5 maanden oud) gehad. Erg leuk om alle baasjes én alle Ozzle’s zo samen te zien. We hebben genoten! Foto’s van deze wandeling kunt u via deze link bekijken.

MEI-2012; We zijn begin mei voor het eerst met onze 6 Ozzle’s op vakantie geweest naar Frankrijk. Een hele onderneming, maar wel heel gezellig. Veel wandelingen door de prachtige natuur gemaakt en genoten van onze honden. Want deze vakantie stond volledig in het teken van hun. Via deze FaceBook link ziet u de vele foto’s die we gemaakt hebben. Hier vindt u de site van ons verblijf op La Petite Frida.

APRIL-2012; Op 01 april 2012 heeft Princess het UV-examen georganiseerd door de SBTCN (rasvereniging) onder toezicht van de Raad van Beheer afgelegd. Dit is een uithoudingsvermogen proef waarbij er 20 km. naast de fiets in een tempo van 12-15 km/u moet worden gelopen. Na afloop moeten er dan nog wat gehoorzaamheidsoefening gedaan worden. Ze is geslaagd hiervoor en nu de 2e Ozzle met een UV-diploma. Supertrots zijn we op onze ’topatleten’! Op naar een volgende uitdaging….

FEBRUARI 2012;Ter gelegenheid van de 1e verjaardag van het nestje van Princess op 12 februari hadden we een natuurwandeling in de bossen van Lunteren georganiseerd. Een fantastische wandeling met de 1jarige Ozzle’s en moeder Princess, en alle baasjes, met een tussenstop met warme chocomel. Ter afsluiting bij Restaurant de Lunterse Boer een borrel en een hapje en voor de honden natuurlijk een snoepzakje! Voor herhaling vatbaar!

JANUARI 2012; Het weekeind van 20 januari hebben Jotte en Princess hun vuurdoop gemaakt in een hotelletje aan zee, samen met de baasjes. Ondanks het mindere weer hebben we toch een aantal leuke dagen samen gehad.

JANUARI 2012; Alle pups zijn inmiddels al geruime tijd weg naar hun nieuwe eigenaren en iedereen is er dolgelukkig mee. Jotte heeft inmiddels zijn draai ook helemaal bij ons thuis gevonden en vindt vooral de bank een hele fijne plek om lekker lang op door te brengen. Ondertussen zijn we met zijn puppy-cursus gestart. Ook Lady pakt de draad weer op met de cursus Jonge Honden. Dit gaat beduidend beter dan het vorige seizoen, maar ze is nu ondertussen al een stuk volwassener, want ze heeft de 1e loopsheid al geruime tijd achter de rug.

    OUDER NIEUWS:


Met Princess een aanvang gemaakt voor de trainingen voor het UV-examen op 1 april 2012.

Zonder onze Ozzle’s zou onze vakantie niet compleet zijn, daarom hebben we nu voor het eerst besloten én ook maar tegelijk een vakantie met alle onze honden geboekt naar La Petite Frida. Zo te zien een prachtige omgeving in de Vogezen (Frankrijk) mooie huizen met elk een heel grote omheinde tuin en alles in het teken van de honden. Nu nog wachten tot mei 2012. Klik hier voor de link.

Durriyah is sinds 20 oktober 2011 ook moeder! Er werden maar liefst 4 teefjes en 3 reutjes geboren uit deze mooie combinatie. Kijk hier voor meer info over het pasgeboren nestje!

We blijven maar lekker aan de wandel. Vooral Durriyah & Princess zijn mijn wandelmaatjes. Kijk op hun afzonderlijke pagina voor de prestaties die ze geleverd hebben.

9 mei 2011 We zijn sinds kort ook actief op Facebook. Klik hier voor de rechtstreekse link

Vrijdagavond 6 mei 22.00 aan de start van de Kennedymars in Hilversum met Princess. Fantastische tocht door schilderachtige omgeving! Het verging Princess prima echter, bij het laatste rustpunt (na 74 km) was ze behoorlijk aangedaan door de warmte van de zaterdagmorgen/middag. We hebben besloten om vanwege de warmte Princess niet verder te laten lopen. Desalniettemin; ook 74 km. mag een hele prestatie worden genoemd!

Zaterdag 30 april 2011; De eerste ‘lange’ wandeling met Princess achter de rug. 40 km. wandeltocht door de schitterende omgeving van Noordwolde (Friesland). Heel veel bossen en landweggetjes in het parcours. Dus ze kon haar lol op. Ze liet niet de indruk achter dat ze er veel moeite mee had. In 6 uur uitgelopen, inclusief 2 korte rustpauzes.

Durriyah heeft op 27 februari jl. haar UV examen gehaald in Hilversum, georganiseerd door de SBTCN. Er deden 14 Staffords mee die allemaal 20 km. naast de fiets moesten lopen en bij terugkomst nog gehoorzaamheidsoefeningen moesten doen. Dit alles in de stromende regen, slechts 4C, en veel wind. Geen pretje dus. Maar zoals een echte Stafford betaamt, gewoon doorgaan! Durriyah heeft als eerste Ozzle’s lid haar diploma hiervoor gehaald. Hier vind u enkele filmpjes van het UV examen. Het beginLaatste 5 km. door bosEindoefening

Op 12 februari 2011 heeft Princess 4 pups gekregen. 3 teefjes en 1 reutje. De live cam van moeder en kroost is niet meer online!

Durriyah gaat 27 februari 2011 mee doen met het UV-examen (uithoudingsvermogen). Ondanks dat ze (nog) de jongste van onze Ozzle’s is, heeft ze een uitstekende conditie. Ze is met recht een top-atlete!