NL EN

Fokken & Pups

Wij ondersteunen van harte het initiatief FAIRPUP.NL van de Koninklijke Hondenbescherming. We adviseren u met klem de FAIRPUP-Check te doen alvorens u een beslissing neemt om bij een bepaalde fokker uw pup te kopen!!


Enige tijd geleden heeft de Raad van Beheer als initiator het voortouw genomen t.a.v. het projectplan “FAIRFOK” Gezonde en sociale hond in Nederland, ondersteund door vele organisaties en instellingen!

In 2008 hebben we onze kennel registratie van de Raad van Beheer gekregen. Zo af en toe fokken wij een nestje, maar in principe doen wij dat alleen indien we zelf hier een of meerdere pups van willen houden, al dan niet in co-own. Hierbij gaan we ruim van te voren op zoek naar een geschikte combinatie waarbij de bloedlijnen van de te paren ouderdieren nauwkeurig bestudeerd worden. Bovendien moeten beide ouderdieren een ras-typisch karakter bezitten en aantoonbaar! volledig vrij zijn van erfelijke aandoeningen. Ons doel is om een combinatie te maken waarbij gezondheid, karakter, rasverbetering en schoonheid de hoofdrol spelen. Schoonheid kan voor veel fokkers een doel op zich zijn, maar wij fokken dus niet voor de -grillen van de keurmeester op- hondenshows, wij vinden het veel belangrijker dat de hond goed in elkaar zit en levenslang gezond is en blijft, en lekker als huishond gezellig bij de eigenaren oud mag worden! Vanzelfsprekend krijgen onze pups een identificatiechip van de Raad van Beheer, meerdere malen geënt & ontwormd, een EU paspoort, voorzien van een NHSB stamboom alsmede een DNA-registratie en door ons aangemeld ter correcte registratie bij de NDG en Databankhonden.nl

Wij zijn sinds 2009 clubfokker van de SBTCN, de rasvereniging van de Staffordshire Bull Terrier in Nederland. Wij confirmeerden ons derhalve uiteraard ook aan het clubfokkersreglement van de SBTCN. Echter in het begin van 2018 is het clubfokkerschap beëindigt en geldt uitsluitend het VFR (verenigingsfokreglement) als leidraad voor leden van de SBTCN.

Ozzle’s Family volgt het door ons zelf in het leven geroepen GKWS-principe wat staat voor GezondheidKarakterWelzijn Schoonheid van pups en ouderdieren, waarbij Gezondheid het meest en Schoonheid het minst belangrijke is. Want liever een iets minder mooie pup die 100% gezond is dan een hele mooie pup die -op latere leeftijd- gezondheidsklachten zou kunnen vertonen! Het Welzijn van de ouderdieren is tevens van belang voor de kwaliteit van hun nakomelingen en het Karakter van de ouderdieren bepaalt hoe de pups in de basis hun bagage meekrijgen.

Als verantwoord fokker en liefhebber van onze honden en pups willen wij dat de pups bij de best mogelijke eigenaren terecht komen, die goed doordacht en weloverwogen een keuze hebben gemaakt om in voor- en tegenspoed de zorg voor een hond op zich willen nemen. Wij raden u daarom ook aan om deze ‘HONDEN-BIJSLUITER’ aandachtig door te lezen. Want ‘A dog is for Life, not just for Christmas!‘ en een Ozzle’s pup is derhalve ‘A friend for Life’

Klik op WERKWIJZE om in het kort te lezen hoe onze manier van werken is om in aanmerking te komen voor een Ozzle’s pup.

Hoe onderscheid je een goede fokker van een echte fokker. Lees in dit uitgebreide artikel hier meer over.

buitenland

Buitenland beleid pups!

Sinds 29 december 2014 bestaat er een nieuwe regeling tussen een aantal landen van de Europese Unie waar binnen geregeld is dat er geen pups meer zonder geldige rabiës vaccinatie geïmporteerd dan wel geëxporteerd mogen worden. Dit om de malafide illegale handel in jonge honden tegen te gaan. Dit houdt concreet voor ons in als fokker dat wij de pups tot de leeftijd van minimaal 15 weken bij ons moeten houden, omdat ze pas vanaf 12 weken tegen rabiës ingeënt mogen worden en de werking pas 3 weken na de enting optimaal is. Hoewel wij natuurlijk toejuichen dat de illegale en vaak erbarmelijke handel in pups een halt wordt toegeroepen vinden wij het niet wenselijk en niet in het belang van onze pups dat deze in de belangrijke opvoedingsperiode nog bij ons verblijven in plaats van bij hun nieuwe baasjes. Wij geven derhalve de voorkeur aan nieuwe eigenaren binnen Nederland zelf in plaats van buitenlandse eigenaren. Lees hier ook meer over deze wettelijke regeling.


TIP:
Sluit altijd een goede huisdierenverzekering af! Klik op de banner van PetPlan voor meer info. Wij adviseren altijd PetPlan huisdierenverzekering aan de nieuwe Ozzle’s eigenaren. De hond kan nog zo gezond zijn, maar wie zegt dat ie niet achter een kat aan rent, de straat over of door een andere hond gebeten wordt. De dierenartskosten kunnen dan aardig de pan uitrijzen!Op 7 Mei 2021 zijn er 6 pups geboren uit het 2e nestje van Saphire en Drago. In tegenstelling tot het 1e nest waren het nu 2 reuen en 4 teefjes. Allemaal brindle en sommigen met wat wit op de borst of witte tekening. Uit dit nest gaan we zelf een teefje houden welke uiteindelijk voor de volgende generatie mag zorg dragen. Kijk hier voor meer info over het A-nestje van Fiertje & DragoOp 22 Oktober 2029 zijn er 6 pups geboren uit het 1e nestje van Saphire en Drago. Het waren 4 reutjes en 2 teefjes. Allemaal gestroomd en/of met een klein beetje wit. Vanwege het kleine aantal teefjes hebben we besloten om hier niets uit aan te houden, maar om de combinatie nog eens ovennieuw te doen in de hoop dat er dan meer keuze is voor wat betreft de teefjes. Kijk hier voor meer info over het Z-nestje van Saphire en Drago.Op 18 September 2019 zijn er 7 pups geboren uit de combinatie van Querida Dansk Pige of Ozzle’s Family aka Pixzel en ZZ Handsome Carbonarastaff aka Handsome. Beide honden behoren tot de Ozzle’s Family en kennen elkaar zeer goed. Pixzel is altijd helemaal door het dolle heen als ze haar grote vriende Handsome weer ziet. Zo mooi om dit te zien! Hun liefdesnestje bestaat uit 5 reutjes en 2 teefjes. De pups zijn allemaal (donker) gestroomd met wit. Kijk hier voor meer info over het X-nestje van Pixzel & Handsome.
Op 11 Juni 2019 zijn er 5 pups geboren uit de combinatie van Ozzlesonique en Round Black Swirl of Ozzle’s Family aka Dwarrel. Het nestje is via een keizersnede geboren en bestaat uit 3 reutjes en 2 teefjes. Helaas is 1 teefje ten tijde van de keizersnede overleden. De pups zijn allemaal -zwart- gestroomd met witte aftekening. Kijk hier voor meer info over het W-nestje van Sonique & Dwarrel.Op 30 Juli 2018 zijn er 7 pups geboren uit de combinatie van Querida Dansk Pige of Ozzle’s Family oftewel Pixzel en Dailo’s the Ferryman aka Drago. De mannen zijn in de meerderheid met z’n 5-en en 2 teefjes. De vachtkleur van allemaal is rood. Het is het eerste nest van Pixzel en daarmee doet de 6e generatie Ozzles zijn intrede. Pixzel is een zeer toegewijde moeder en verzorgt de pups met volle toewijding. Kijk hier voor meer info over het V-nestje van Pixzel & Drago.


Pups Sonique & Handsome Ozzles Family Kennel Staffordshire Bull Terriërs Op 10 December 2017 zijn er 7 pups geboren van Sonique en Handsome. Het zijn 3 reutjes en 4 teefes. Ze zijn allemaal zwart-gestroomd met (een beetje) wit. Het is het eerste nestje van Sonique en ze zorgt met veel toewijding voor haar kroost maar kiest ook vaak haar eigen moment om met haar broertje en soulmate Shadow te spelen. Kijk hier voor meer info over het T-nestje van Sonique & Handsome.


Jolie en haar 5 pupsOp 20 April 2017 zijn er 5 pups geboren van Jolie en Handsome. Het zijn 2 reutjes en 3 teefjes geworden. 3 zijn er black-brindle en 2 zijn brindle allen met wat wit. Ze zijn allemaal goed gezond en hebben een mooi geboortegewicht van 300 tot 350 gram. Moeder Jolie doet het fantastisch en zorgt met veel toewijding voor haar kidz. Kijk hier voor meer info over het S-nestje van Jolie & Handsome.Engelse Staffords pups van Ozzle's Family Op 24 Januari 2017 zijn er 5 prachtige pups geboren uit de combinatie van Lady & Handsome. Er zijn 4 reutjes en 1 teefje geboren, allen brindle (gestroomd) met -veel- wit en 1 witte pup met zwarte vlekken. Dit is het laatste nestje van Lady, ze kan dus nu officieel met pensioen als haar opvoedkundige taak van dit nestje er op zit……Lady is werkelijk een fantastisch toegewijde moeder en is 8 weken lang druk bezig met haar kroost. Kijk hier voor meer info over het R-nestje van Lady & Handsome.


Op 10 Januari 2016 is de 5e generatie Ozzle’s geboren. Jolie la Cuadra of Ozzle’s Family & Deestaff In Spite of You (Cooper) zijn de ouders van deze prachtige, forse 6-ling! Cooper heeft in 2015 ook voor Ozzles nageslacht gezorgd, bij Lady, de moeder van Jolie (het M-nestje) Er zijn 3 reutjes en 3 teefjes geboren. 1 teefje is net als haar vader rood met zwart masker, de andere 5 pups zijn allemaal als moeder Jolie (black)brindle & white. Kijk hier voor meer info over het Q-nestje!
Op 31 mei 2015 is het N-Nestje geboren van Lolly & Jotte, beiden 2 eigen gefokte Ozzles van de 3e generatie. Er zijn in een zeer voorspoedige bevalling van slechts 1,5 uur 4 prachtige pups geboren. Allereerst 3 teefjes en als laatst een reutje. Nieuwbakken moeder Lolly doet het fantastisch en verzorgt haar kroost met alle liefde en toewijding. Kijk HIER (N-nestje 2015) voor meer informatie.
Op 22 Januari 2015 is het M-nestje geboren. Lady, de zeer toegewijde moeder is ons enige rode teefje binnen de kennel. Dit is de 4e generatie Ozzle’s die geboren zijn. In 2,5 uur tijd werden er 2 pups geboren, een teefje en een reutje. Beiden zijn zoals verwacht rood met zwarte tekening en wit. De vader is Cooper, een prachtige jonge kampioensreu uit Denemarken. Kijk HIER (M-nestje 2015) voor meer informatie.

Op 11 maart 2014 is het L-nest van Princess geboren. Gedurende een relaxte bevalling van 7,5 uur werden er 4 teefjes en 2 reutjes geboren. Ze zijn allemaal zwart gestroomd en (een beetje) wit. De vader is Virzula Excalibur. Lees HIER (L-nestje 2014) voor meer informatie.
Op 15 oktober 2013 zijn er 5 pups geboren. 4 teefjes en 1 reutje. De ouders zijn Durriyah Pearl of Ozzle’s Family en Cwmcalon Timelord aka Zeus. Beiden zijn 100% afkomstig uit Engelse lijnen. Zeus is sinds eind 2012 aan onze kennel toegevoegd en komt van oorsprong uit Engeland.
Klik HIER (K-nestje 2013) voor meer informatieOp 26 juni 2013 is ons J-nest geboren. De ouders zijn Lady en Jotte, beiden door ons zelf gefokt, alsmede hun beider moeders. Ouders en oma’s wonen gezellig bij ons thuis. Er zijn 6 pups geboren, allemaal teefjes. Deze zijn op Jolie na, allemaal inmiddels zo rond eind augustus 2013 vertrokken naar hun nieuwe baasjes, en doen het zoals een echte Ozzle betaamt perfect!
Klik HIER (J-nestje 2013) voor meer informatie


Op 16 augustus 2012 zijn er 6 prachtige pups geboren uit de mooie en verantwoorde combinatie van Beauty Princess of Ozzle’s Family x Hot Staff’s Qualified to Win. Het nestje bestaat uit 1 reutje en 5 teefjes. Klik HIER (H-nestje 2012) voor meer informatie
Op 20 oktober 2011 zijn er 7 pups(3 reutjes & 4 teefjes) geboren
uit de combinatie van Durriyah Pearl x Lackyle Prionsa Dubh. Klik HIER (G-nestje 2011) voor meer info. Uit dit nestje hebben we een reutje thuis gehouden, zijn naam is Jotte.
Op 12 februari 2011 zijn er 4 pups geboren uit de combinatie van Beauty Princess of Ozzle’s Family x Staffjoys Guardian Spirit.
Het is het 1e nestje van Princess en het zijn werkelijk schitterende pups. (3 teefjes en 1 reutje) Het rood-witte teefje is bij ons gebleven en is het 5e lid van de Ozzle’s Family geworden die gezellig bij ons in huis blijft. Haar naam is First Royal Lady of Ozzle’s Family.
Klik HIER (F-nestje 2011) voor de pups van Princess x Staffjoys Guardian Spirit.Klik HIER (D-nestje 2009) voor de pups van Jzzyka x Staffmate Noble Ambassador, geboren op 04 juli 2009.Klik HIER (B-nestje 2008) voor de pups van Jzzyka x Tiesto van Manensheide, geboren op 03 april 2008Zo af en toe hebben we pups beschikbaar uit verantwoorde combinaties. De pups groeien bij ons in huis op, tussen en met mensen en bij onze andere honden. Ze gaan pas weg als ze minimaal 8 weken oud zijn en wij de tijd rijp achten. We socialiseren de pups volledig waarbij we ze kennis laten maken met zoveel mogelijk verschillende facetten van het dagelijks leven. Wij willen dat de pup een echte ‘Friend for Life’ wordt, die levenslustig en zelfverzekerd de wijde wereld gaat verkennen bij en met zijn nieuwe eigena(a)r(en)!


Een goed begin is het halve werk en daarom groeien onze pups op uitsluitend met vers vlees (KVV). Geen granen papjes, brokken of wat dan ook, gewoon een goede KVV! Want een goede gezondheid begint met een goede darmflora! Pups worden geboren zonder enige vorm van darmflora, deze goedaardige bacteriën moeten zij o.a. via de voeding naar binnen krijgen. Echter elk droogvoer (brokken dus) is steriel en dus wordt hier geen darmflora mee opgebouwd. Lees meer over onze voedingservaringen via deze link.

Indien u in aanmerking wenst te komen voor een pup van onze kennel neemt u dan contact met ons op via de contact pagina. Indien u weloverwogen kiest voor een Friend for Life kunt u ons een bericht sturen. Wij zullen u vervolgens een inventarisatie formulier toezenden met allerlei vragen om een beter beeld te krijgen van u als aspirant pup eigenaar.  Aan de hand van dit formulier nodigen we u uit voor een kennismaking bij ons thuis, waarbij we nader kunnen kennis maken met elkaar en met onze honden. Hierna kunnen eventuele vervolgstappen genomen worden. Alles uiteraard voor het toekomstig welzijn van de kleine Ozzle’s pup…..