NL EN

Over Ozzle’s Family….

Mijn naam is Bert Bouwland en ik woon in Dronten, een gemoedelijk en ‘groen’ dorp in Flevoland. Ik leef daar samen met veel plezier met een aantal Ozzle’s die als volwaardige leden binnen het huishouden meedraaien. Ze leven uiteraard lekker samen in huis en liggen –zoals iedere Stafford– het liefst op de bank of nog liever op schoot……..

Van huis uit ben ik opgegroeid met honden, dit waren met name Duitse en Mechelse herders, die op en rond de boerderij woonden en leefden. Na mijn studietijd besloot ik met mijn toenmalige partner dat een hond ons leven (samen met de katten) moest komen verrijken.
Deze hond, een Bearded Collie, heeft 8 jaar bij ons gewoond, maar is vroegtijdig overleden. Ondanks dat het een lieve hond was, had ik er persoonlijk niet een
echte match mee. Na een aantal jaren zonder honden begon het toch weer te kriebelen, maar alleen als er een ‘echte’ hond zou komen, zou ik daar volledig voor willen gaan. Na veel rondkijken en informeren besloten we dat een American Stafford de hond zou zijn die ons leven moest komen verrijken. Met deze keuze is -onbewust- de Ozzles Family ontstaan!

De eerste Stafford genaamd Binky kwam in 2003 in ons leven. Hij is een lieve, sociale, maar soms ook erg drukke American Stafford. Aangezien we na verloop van tijd besloten dat het beter was dat er een maatje voor hem bij moest komen, maar dat dit liever niet nog een Amerikaanse Stafford zou moeten zijn. Na enig zoekwerk kwamen we uit bij een Engelse Stafford, die mede qua karakter en algehele eigenschappen prima bij onze Bink zou passen. Begin november 2005 konden we onze Jzzyka (Bronxton Espozica) ophalen in België. Bink is er inmiddels niet meer, hij is helaas op 23 oktober 2016 overleden op 13,5 jarige leeftijd.
Door Jzzyka, een voorbeeldige Staff, zijn we besmet geraakt met het alom bekende ‘Stafford virus’. We besloten om een kennelregistratie aan te vragen en een kennelnaam te bedenken. De kennelnaam Ozzle’s Family hebben we bedacht om onze Bink ‘eeuwige roem’ te verschaffen, aangezien hij inmiddels van ons de bijnaaam ‘Ozzle’ had gekregen, wat zoveel inhield dat hij zo sullig [lees; ozzelig] kon kijken. In 2008 is het eerste nestje van Jzzyka geboren, waar we een teefje genaamd Princess (Beauty Princess of Ozzle’s Family) van hebben gehouden. Een bully type teefje uit Zd. Afrikaanse lijnen. In 2009 heeft Jzzyka wederom voor nageslacht gezorgd, waar we ook weer een teefje van hebben gehouden, haar naam is Durriyah (Durriyah Pearl of Ozzle’s Family). Deze lieve zachtaardige Ozzle (bijnaam Doertje) komt uit uitsluitend Engelse lijnen. Op dat moment bestond de Ozzle’s Family dus uit 4 honden.

Daarna is Jzzyka met pensioen gegaan en hebben haar beide dochters nog ieder enkele prachtige nestjes voortgebracht. Ondertussen is in 2013 de 4e generatie geboren, nagenoeg uit eigen lijnen. Jolie la Cuadra is een van de 6 prachtige dochters van Jotte en Lady en zij is de Ozzle die is voortgekomen uit eigen gefokte Bully en Engelse lijnen en zij zal te zijner tijd de ingezette lijn voortzetten.

Zo af en toe zal ik een nestje fokken uit verantwoorde combinaties, waarbij karakter van beide ouderdieren, erfelijke eigenschappen, schoonheid en rasverbetering van essentieel belang zijn. Er wordt echter uitsluitend een nestje gefokt als ik zelf voornemens ben er 1 of meerdere van te houden, al dan niet in mede-eigenaarschap.