NL EN

Algemene Informatie

Op deze pagina treft u diverse informatie aan omtrent -al dan niet- rasgerelateerde onderwerpen.

Literatuurlijst
Wij hechten er veel waarde aan dat u weloverwogen voor een Staffordshire Bull Terrier kiest en derhalve ook weet waar u aan begint! Een Engelse Stafford is een fantastische hond, mits goed opgevoed. Houd er rekening mee dat U met een Stafford altijd de schijn tegen heeft, ook al is ie nog zo poeslief. Opvoeding begint vanaf dag 1 en eindigt nooit. Leer door de ogen van uw hond te kijken en leer zijn gedrag te begrijpen. Er zijn veel boeken geschreven over de opvoeding en over de Stafford in het algemeen. Als u hier klikt ziet u de boeken die wij u van harte aanbevelen.

Chippen & registratie
Al onze pups worden uiteraard altijd door de chipper van de Raad van Beheer voorzien van een chip waardoor de hond geregistreerd staat in het NHSB (Nederlands Honden Stamboek).
Lees hier verder over het belang van een adequate registratie

Opvoeding van de pup
Het is erg belangrijk dat uw Stafford goed is opgevoed en goed luistert. U zult dan niet alleen zelf meer plezier met hem/haar beleven, ook voor uw omgeving is het prettiger. U heeft dit echter zelf in de hand! Lees hier meer over de opvoeding van een pup.

Aanschaf van een pup
Wij verkopen onze pups uitsluitend aan serieuze liefhebbers van het ras.
U dient weloverwogen het besluit te nemen om een hond in huis te halen. Wij willen dan graag van te voren met u kennismaken, zodat wij weten bij wie en waar de pups eventueel terecht zouden kunnen komen. Ook verwachten wij van u dat u voldoende tijd kunt vrijmaken om de hond zijn of haar ontspanning te gunnen in de vorm van wandelen, fietsen etc. Het zijn ontzettend energieke honden die graag spelen! Lees hier meer over de aanschaf van een pup, nadat u DIT ARTIKEL hebt gelezen.

Het ras en de rasstandaard
In 1935 is het ras erkend en geregistreerd bij de UK Kennelclub, de Staffordshire Bull Terriër (SBT) kreeg een omschrijving welke werd vastgelegd in de rasstandaard. In 1948 en in 1987 werd de rasstandaard gewijzigd en werd goedgekeurd door de FCI (het overkoepelende Europese orgaan). Belangrijke wijzigingen daarin waren het gewicht en de hoogte. Lees hier de volledige rasstandaard.