NL EN

vervolg Aanschaf van een pup

Wij werken met een koopovereenkomst gebaseerd op de door SBTCN opgesteld model. Hierin staan onder meer de rechten en plichten van de fokker en de koper vermeldt.
De pups groeien in een huiselijke omgeving op en worden gesocialiseerd met andere honden en mensen. Wij vinden het belangrijk dat ze aan verschillende situaties wennen binnenshuis en buiten, en zullen ze daarom ook zoveel mogelijk hierin betrekken. In de minimaal 8 weken dat de pups bij ons zijn, worden ze dagelijks gewogen om nauwkeurig bij te houden hoe de pup zich qua gewicht ontwikkeld, niet alleen voor zichzelf maar ook t.ov. de andere pups. Bovendien observeren wij de pups continue om een goede indruk te krijgen hoe ze zich qua karakter verder zullen ontwikkelen. Wij doen dit om een juiste en verantwoorde keuze te kunnen maken om iedere afzonderlijke pup bij de meest geschikte baas/gezin en omgeving te laten passen. U kunt zich voorstellen dat een hele drukke, overenthousiaste wildebras minder goed op zijn plek is bij een rustig (ouder- echt)paar, maar beter in een jong gezin zou passen.


TIP: Sluit altijd een goede huisdierenverzekering af! Klik op de banner van PetPlan voor meer info. Wij adviseren altijd PetPlan huisdierenverzekering aan de nieuwe Ozzle’s eigenaren.


Ontwormen
De pups zullen door ons ontwormd worden op 2, 4 en 6 weken. Hierna moeten ze nog ontwormd worden op 2, 4 en 6 maanden.
Het advies is om dit minimaal 2 maal per jaar te herhalen, maar bij voorkeur 4 x per jaar, zeker indien de hond vaak op plaatsen komt, waar veel andere honden uitgelaten worden. Lees hier alles over ONTWORMEN

Enting advies
Wij laten de pups inenten conform onderstaand schema. Lees hier nog veel meer over VACCINEREN


Leeftijd 6 weken:

Vaccin aangeraden: puppy-enting / hondenziekte /parvo
Vaccin aanvullend: Hepatitis / Coronavirus / Parainfluenza/Adenovirus
Leeftijd 8-9 weken:
Vaccin aangeraden: Parvo / Ziekte van Weil
Leeftijd 12 weken & jaarlijks terugkerend
Vaccin aangeraden: Cocktailenting / Hondenziekte / Parvo / Hepatitis / Ziekte van Weil / Parainfluenza/Adenovirus
Vaccin aanvullend: Kennelhoest neusenting / Rabiës
Leeftijd 15-16 weken
Vaccin aangeraden: Ziekte van Weil / Parvovirus

Chippen
Een medewerker van de Raad van Beheer zal de pups chippen. Via deze link vindt u meer informatie over het hoe en waarom van het chippen van een hond. De pups zullen door ons aangemeld worden bij de NDG, zodat ze actueel geregistreerd staan in een databank. Dit is bovendien vanaf 1 april 2013 een wettelijke verplichting!

Puppy map
Als u uw puppy op komt halen, dan ontvangt u van ons een map met daarin onder andere het EU paspoort van de pup, de originele stamboom, kopieën van de stamboom van beide ouders en kopieën van de de verklaringen waarin de resultaten van de testen van beide ouders staan, alsmede allerlei interessante wetenswaardigheden

Puppy pakket
Ook ontvangt uw een zogenaamd puppy pakket, bestaande uit onder meer puppy brokjes, vers vlees, halsbandje, speeltje uit het nest, boekje over het ras en/of het opvoeden van een pup. Wij kunnen u uiteraard ook adviseren omtrent de benodigdheden zoals benches, mandjes etc. welke u voor uw pup wilt aanschaffen.

Huisdierenverzekering
In principe is een Engelse Stafford een redelijk ‘onderhoudsvrije’ hond, zeker indien u een met zorg gefokte pup van idem ouders in huis haalt. Toch kan er altijd wat gebeuren waardoor u (vaker) naar een dierenarts moet. U hond kan natuurlijk gebeten worden door andere honden of een ongeluk krijgen. De kosten van dierenartsen kunnen dan fors zijn. Om u zelf tegen dit soort uitgaven te behoeden kunt u een huisdierenverzekering afsluiten. Hoe jonger de hond is wanneer u er een afsluit, hoe goedkoper het vaak is. Enkele huisdierenverzekeraars zijn bijvoorbeeld Ohra, Proteq, PetPlan etc. Klik hier voor een vergelijking van de diverse verzekeraars en en allerlei extra info.
TIP: Bereken via deze link direct uw premie voor uw trouwe viervoeter.