NL EN

Planning 2019

Pixzel & Handsome | eind zomer/najaar 2019


Met Querida Dansk Pige of Ozzle’s Family oftewel Pixzel hebben we haar 2e nestje gepland, dit zal zo rond eind augustus zijn. In 2018 is Pixzel voor het eerst moeder geworden van een prachtig nest met 6 rode pups. Pixzel is tijdens haar eerste nest al een bijzondere eigentijdse doch zeer toegewijde moeder gebleken. We gaan voor het 2e nestje van Pixzel onze lieve goedzak Handsome gebruiken. Handsome komt van oorsprong uit Polen, maar behoort al sinds 2015 tot onze kennel. Hij woont al geruime tijd bij vrienden in het buitenland. Hij is inmiddels 3x vader geworden binnen de kennel. In 2017 zijn het R-nest, S-nest en het T-nest geboren waarvan Handsome de vader is. Pixzel is vanaf dag 1 dat Handsome bij ons is komen wonen helemaal stapelgek op hem. Zodra ze hem weer ziet is volledig door het dolle heen. Dit wordt dan ook met recht een liefdesnestje!

Er is voor deze combinatie geen plaats meer op de lijst!


Saphire & Drago | eind zomer/najaar 2019

We gaan met Saphire Seladajo of Ozzle’s Family kortweg Saphire haar eerste nestje doen. De verwachting is dat dit 2e helft van 2019 zal zijn. Saphire is een superleuk, lief en aanhankelijk hondje, altijd vrolijk en altijd verlegen om knuffels en aandacht. Ze is hierin een regelrechte kopie van haar vader Handsome, die hetzelfde gedrag vertoont. We gaan voor haar eerste nest een voor haar bekende reu gebruiken, namelijk haar grote vriend Drago (Dailo’s the Ferryman) een fantastische aanhankelijke, zeer zachtaardige knuffelkont. Hij behoort sinds september 2018 tot onze kennel en hij kan het prima vinden met alle andere honden. Drago woont bij vrienden in de buurt. Saphire en Drago kunnen het echt heel goed samen vinden, en het is erg leuk om hun zo te zien genieten van elkaars aanwezigheid.

Er is voor deze combinatie geen plaats meer op de lijst!

Ben je geïnteresseerd in een pup uit een van deze combinaties en heb je DIT ARTIKEL gelezen en denk je nog steeds het juiste levenslange maatje te zijn voor een echte ‘Friend for Life‘ neem dan vooral contact met ons op!

In 2020 hebben we geen nesten gepland!

Co-owners gezocht!

Jammer genoeg kunnen wij niet uit elke combinatie zelf een pup thuis houden, maar wij fokken uitsluitend een nestje als ik -de intentie heb- om er zelf een van te houden, dus daarom ben ik ook altijd op zoek naar Ozzle waardige eigenaren, die graag met ons een Ozzle in co-own willen houden. De hond groeit bij u op en wordt door u verzorgd, opgevoed en getraind. Indien de hond zich ontwikkeld zoals wij verwachten, willen we hem/haar graag voorbrengen op shows. Uiteraard mag u dat ook doen! Bij voldoende kwaliteiten willen we graag dat de Ozzle voor onze kennel beschikbaar blijft voor eventueel nageslacht. Uiteraard tegen aantrekkelijke condities. Bij voorkeur woont u binnen een redelijk afstand van ons vandaan. Wilt u hier meer informatie over dan kunnen wij dat in een persoonlijk onderhoud bij ons thuis toe lichten.

buitenland

Buitenland beleid pups!

Sinds 29 december 2014 bestaat er een nieuwe regeling tussen een aantal landen van de Europese Unie waar binnen geregeld is dat er geen pups meer zonder geldige rabiës vaccinatie geïmporteerd dan wel geëxporteerd mogen worden. Dit om de malafide illegale handel in jonge honden tegen te gaan. Dit houdt concreet voor ons in als fokker dat wij de pups tot de leeftijd van minimaal 15 weken bij ons moeten houden, omdat ze pas vanaf 12 weken tegen rabiës ingeënt mogen worden en de werking pas 3 weken na de enting optimaal is. Hoewel wij natuurlijk toejuichen dat de illegale en vaak erbarmelijke handel in pups een halt wordt toegeroepen vinden wij het niet wenselijk en niet in het belang van onze pups dat deze in de belangrijke opvoedingsperiode nog bij ons verblijven in plaats van bij hun nieuwe baasjes. Wij geven derhalve de voorkeur aan nieuwe eigenaren binnen Nederland zelf in plaats van buitenlandse eigenaren. Lees hier ook meer over deze wettelijke regeling. De Raad van Beheer vindt dit om begrijpelijke redenen ook een kwalijke zaak en is hierover met het ministerie en de FCI in overleg getreden. Lees HIER de reactie van de Raad van Beheer.