NL EN

Vervolg Chippen & Registratie

Behalve de registratie in het NHSB van de Raad van Beheer is het aan te raden om de pup aan te melden bij een andere databank.
De Raad van Beheer is namelijk gebonden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens en niet 24 uur per dag bereikbaar. Bovendien zijn zij niet ingesteld op het opsporen van vermiste honden. In dit artikel leest u daar ook meer over. Hopelijk overkomt het u nooit, maar stel voor dat uw hond wegloopt of verdwaald, dan wilt u deze toch ook zo spoedig mogelijk terug en niet allerlei affiches aan de bomen moeten hangen en in onzekerheid verkeren over het lot van uw hond? Hulpverleners van de dierenambulance en dierenartsen zijn uitgerust met speciale apparatuur om de chip uit te kunnen lezen, waardoor u (mits geregistreerd) snel herenigd kunt worden met uw hond.
De overheid is al jaren bezig met het voorbereiden van het verplicht stellen van een chip bij iedere hond die geboren wordt. Eindelijk lijkt het er nu op dat met ingang van 1 april 2013 dit ook daadwerkelijk verplicht is. De eigenaar van de hond is verplicht om de gegevens van de chip te registreren en up-to-date te houden in een databank. Lees in dit artikel meer over het verplicht stellen van de chipregistratie.
Vooruitlopend op deze wettelijke verplichting door het Ministerie van LNV dat iedere hond moet kunnen worden geïdentificeerd en geregistreerd zijn melden wij onze pups (al vanaf dat wij begonnen zijn met de Ozzle’s Family) aan namens de nieuwe eigenaren, voordat ze onze kennel verlaten hebben bij de NDG. Uiteraard is de eigenaar zelf verantwoordelijk om mutaties door te geven aan de NDG.
Dit kan eenvoudig online